Phytoria Logo

Wat betekent het om met de stroom mee te gaan? | Kernwaarden

Wat betekent het om met de stroom mee te gaan? | Kernwaarden

Golven zou je in zekere zin kunnen zien zoals het leven. Zie je, als ik drukkracht uitoefen op een willekeurig moment, ga ik dus niet met de natuurlijke gang van het water mee. Mijn spatten komen dan ook niet heel hoog. Maar voer ik kracht uit op het moment dat de stroom sterker is; dan zie je dat de getijden met mijn voeten botsen, waardoor er met gemak een hogere spatten ontstaan. Dit wordt ook wel een synergetische werking genoemd.

Dit kan je zien als metafoor voor een synergetische werking van jezelf en hoe je in dit leven staat. De hoogte van de spatten kan je bijvoorbeeld vergelijken met een bepaalde energie die je misschien steekt in verbinding met andere mensen. Je zou het kunnen betrekken op dromen en doelen die je jezelf in dit leven stelt. Of juist de manier waarop je met stressvolle situaties omgaat; waarin de hoogte van de splash zou kunnen staan voor de potentie aan levenslessen die je van zulke ervaringen kan leren.

Zelf ervaar ik recentelijk een diepere dynamiek in verbinding met anderen. En dat begint met de energie vanuit mijn kern; hoe ik omga met mensen in deze wereld, maar dan ook alle mensen. Want zoals ik één aspect uitvoer, probeer ik alle aspecten in het leven uit te voeren. Mijn streven is om iedereen zoveel mogelijk te behandelen, zoals ik zelf graag behandeld wil worden. Mijn kernwaarden staan hierin centraal; vriendschappelijk, avontuurlijk, vertrouwd, open, integer, met een vleugje humor.

Heb jij wel eens nagedacht over jouw kernwaarden?

Hoe ga jij om met (on)bekende mensen om je heen? Is dit vergelijkbaar met de kernwaarden van hoe je met jouw geliefden omgaat? Hoe spreek je de kassamedewerkster aan in de supermarkt. Met welke mate van respect ga jij om met de serveerder?

Audio credits: Tomás Cortes Mallebrera – Remnants of a whole III

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.