Phytoria

Phytoria Logo

De kou trotseren

Immuunsysteem | GRATIS kennismakingsgesprek

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Misschien heb je al eens gehoord van één van de bekendste technieken:

 

De Wim Hof Methode (WHM).

 

Een trainingsprogramma die bestaat uit ademhalingstechnieken die zorgen voor verhoogde zuurstofniveaus, in combinatie met blootstelling aan kou en meditatie. Ikzelf pas zijn meditatieve en ademhalingstechnieken passioneel toe. Meerdere keren per week duik ik onder een volledig koude douche, na een goede workout. Winterduiken in natuurlijke wateren vind ik fenomenaal. En ook is het heerlijk om met blote voeten door de vrieskou te lopen, na de machtige zweethut ceremonie tijdens het Laad Ons Festival. Ik vertel je, deze sensatie liet me voelen alsof ik over het gras zweefde in dit winter wonderland.

 

Het briljante aan zo nu en dan de kou trotseren? De gunstige effecten op het lichaam zijn wetenschappelijk onderbouwd! Onderzoeken tonen aan dat WHM invloed uitoefent op het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Het lijkt optimisme te induceren en slaap, depressieve symptomen en mindfulness verbeteren. Daarnaast is WHM volgens diverse onderzoeken in te zetten bij een verlaagd immuunsysteem. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen en auto-immuunziekten zoals psoriasis, artritis en reuma. Bronverwijzing op aanvraag beschikbaar.

 

************

 

Word jij nou ook enthousiast? Maar weet je niet goed hoe je dit kan aanpakken? Ik kan je ondersteunen in ademhalingstechnieken, meditatie en de kou trotseren. Vraag me gerust naar de mogelijkheden in in een GRATIS kennismakingsgesprek. Boek deze nu gelijk via mijn Contactpagina. Wie weet neem jij binnenkort wel die nieuwjaarsduik!

 

************

 

Photography credits: @remcohomanphotography