Phytoria Logo

De kou trotseren

De kou trotseren

| Immuunsysteem | GRATIS kennismakingsgesprek |

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Misschien heb je al eens gehoord van één van de bekendste technieken:

 

De Wim Hof Methode (WHM).

 

Een trainingsprogramma die bestaat uit ademhalingstechnieken die zorgen voor verhoogde zuurstofniveaus, in combinatie met blootstelling aan kou en meditatie. Ikzelf pas zijn meditatieve en ademhalingstechnieken passioneel toe. Meerdere keren per week duik ik onder een volledig koude douche, na een goede workout. Winterduiken in natuurlijke wateren vind ik fenomenaal. En ook is het heerlijk om met blote voeten door de vrieskou te lopen, na de machtige zweethut ceremonie tijdens het Laad Ons Festival. Ik vertel je, deze sensatie liet me voelen alsof ik over het gras zweefde in dit winter wonderland.

 

Het briljante aan zo nu en dan de kou trotseren? De gunstige effecten op het lichaam zijn wetenschappelijk onderbouwd! Onderzoeken tonen aan dat WHM invloed uitoefent op het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Het lijkt optimisme te induceren en slaap, depressieve symptomen en mindfulness verbeteren. Daarnaast is WHM volgens diverse onderzoeken in te zetten bij een verlaagd immuunsysteem. Denk bijvoorbeeld aan ontstekingen en auto-immuunziekten zoals psoriasis, artritis en reuma. Bronverwijzing op aanvraag beschikbaar.

 

************

 

Word jij nou ook enthousiast? Maar weet je niet goed hoe je dit kan aanpakken? Ik kan je ondersteunen in ademhalingstechnieken, meditatie en de kou trotseren. Vraag me gerust naar de mogelijkheden in in een GRATIS kennismakingsgesprek. Boek deze nu gelijk via mijn Contactpagina. Wie weet neem jij binnenkort wel die nieuwjaarsduik!

 

************

 

Photography credits: @remcohomanphotography

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Ik heb mezelf zojuist aan een kleine doorn gesneden, dus kan ik wel wat EHBO gebruiken. Lees hier hoe de natuur voorziet!