Phytoria Logo

Over

Phytoria's

Etymologie

Phytoria [fy·to·ri·a] doet klinken als victoria, minus de t. Afgeleid van het Latijnse victor, wat overwinnaar betekent. Het overwinnend karakter ligt in lijn met de missie van Phytoria. Phyto- vindt zijn oorsprong in het Griekse φυτόν (phutón), de algemene naam voor plant. De laatste overeenkomstige letters uit mijn officiële naam vormen samen -ria.

Visie

Gezondheid voor iedereen

Ik streef naar een wereld waarin ieder persoon bewust is van zijn of haar kracht en gun iedereen een gevoel van fysiek, mentaal en maatschappelijk welzijn. Voorzien van een levensdoel die groter reikt dan alleen zichzelf als drijfveer om zichzelf en de wereld om zich heen te verbeteren. In respect voor de natuur van ons lichaam én de natuur in onze omgeving. Hierdoor ontstaat een gevoel van nut in het leven, en hebben onze intenties een positieve impact op onszelf en anderen. Op deze manier kunnen we beter omgaan met de grote hoeveelheid prikkels in ons dagelijks leven en onze aandacht beter besteden aan dat wat ons gelukkig maakt.

Maar de visie rijkt verder dan dat. Phytoria’s holistische werkwijze omvat de filosofie dat onderdelen van een fenomeen met elkaar verbonden zijn. Wij maken deel uit van de natuur en zijn daarmee afhankelijk van elkaar en andere organismen. Flora en fauna heeft ons nodig om te overleven, zoals wij flora en fauna nodig hebben. De meest fundamentele vorm hiervan is dat flora zuurstof (O2) produceert, wat wezenlijk is voor mens en dier. Terwijl fauna koolstofdioxide (CO2) uitstoot, essentieel voor fotosynthese in planten.

Missie

Verbinding van de mens met haar natuur

Phytoria’s streven is om de connectie tussen mens en natuur sterker te maken op individualistisch niveau, zodat we dichter bij elkaar worden gebracht en kunnen samenwerken als efficiënte synergie. Herverbinding met de natuur van ons lichaam én de natuur in onze omgeving brengt de waanzinnige kracht van de individu tot uiting. 

Phytoria realiseert dit door het bieden van holistische zorg aan iedereen die daarvoor open staat. Vanuit de holistische werkwijze wordt de individu gezien als geheel systeem, bestaande uit meerdere componenten die onlosmakelijk met elkaar verweven zijn.

Binnen de praktijk wordt de individu behandeld, waarbij zoveel mogelijk aspecten van deze persoon in kwestie meegenomen worden. Samen ontdekken we jouw persoonlijke krachten en leer je deze inzetten. Phytoria begeleid je naar het versterken van jouw fysieke en mentale gezondheid door het optimaliseren van jouw bewustwording, gewoonten, levensstijl, voeding, lichamelijke activiteit, slaap, stress, medicijngebruik, mentaal welzijn en sociaal en spiritueel welbevinden.

Intenties en

kernwaarden

In alles wat ik doe streef ik te handelen in integriteit en authenticiteit, het handhaven van onvoorwaardelijke liefde, het creëren van verbinding en in het beleven van plezier en avontuur. Daarnaast voel ik verantwoordelijkheid in het streven naar behoud en uitbreiding van onze natuurlijke omgeving. Phytoria kiest waar mogelijk voor grondstoffen en kruidenbereidingen van duurzame en biologische kwaliteit. Er wordt zoveel mogelijk lokaal geoogst en enkel wat nodig wordt geacht. Als wij zorg dragen voor een schone en ongerepte natuur, kan zij op haar beurt ons holistisch helpen bij het versterken van onze mentale en fysieke gezondheid. 

Ontmoet jouw

Therapeut

Aangenaam, ik ben

Lisa Stam, BSc

Al meer dan negen jaar bied ik mentorschap in holistisch genezen, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. Het is een plek waar mijn passies samenkomen; voor natuur, mens, gezondheid, filosofie en psychologie. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke welzijn.

Bedankt dat je hier bent.

GAT CAT Beroepsorganisatie vergoedbaar behandeling treatment Holistisch holistic science based wetenschap

Licenties

en certificaten

Naast vele levenslessen die me ondersteunen tijdens mijn werk, ben ik een hoogopgeleide en gediplomeerde therapeut die gespecialiseerd is in Kruidengeneeskunde en Psychosomatiek bij (jong)volwassenen. Daarnaast ben ik ervaren in stressmanagement en de behandeling van blaasontsteking (cystitis), wat ik aanbied in mijn praktijk aan de voet van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug in Holten.

Als ingenieur gebruik ik wetenschappelijke en technologische kennis om maatschappelijke problemen op te lossen. Nadat ik de graad Bachelor of Science (BSc) bemachtigde, heb ik mijn diploma Master Moderne Fytotherapie behaald aan Herba Sanitas. Daarnaast sta ik in het Abituriëntenregister van CPION en overtref ik de hieraan gestelde PLATO-eisen in medische en psychosociale basiskennis.

Als geregistreerd CAT-therapeut wordt de therapie die ik geef erkend en werk ik volgens de beroepscoderichtlijnen van GAT, een rijksoverheid erkende Wkkgz geschilleninstantie. Tevens aangesloten bij het HerboristenGilde en International Clinical Aromatherapy Network (ICAN).

Algemeen Bestuurslid

en Voorzitter Commissie Netwerken

Naast het runnen van mijn holistische praktijk ben ik ook actief als bestuurslid binnen het HerboristenGilde. De missie van het Gilde ligt me dicht aan het hart: mensen verenigen door het delen van professionele kennis, ervaring en passie. 

Via Commissie Netwerken streven we naar het verbinden van leden, specialisten, stakeholders én verwante verenigingen binnen het vakgebied, in het binnen- en buitenland. We houden ons bezig met het uitwisselen van onze passies, nieuwe ontwikkelingen en activiteiten die voor onze leden interessant kunnen zijn. Daarnaast delen we verdiepende of verbredende kennis en scholing binnen ons netwerk.

Leer me beter kennen

Lees hier het verhaal achter

de plantenvrouw