Phytoria Logo

Over

Phytoria's

Etymologie

Phytoria [fy·to·ri·a] doet klinken als victoria, minus de t. Afgeleid van het Latijnse victor, wat overwinnaar betekent. Het overwinnend karakter ligt in lijn met de missie van Phytoria. Phyto- vindt zijn oorsprong in het Griekse φυτόν (phutón), de algemene naam voor plant. De laatste overeenkomstige letters uit mijn officiële naam vormen samen -ria.

Visie

Gezondheid voor iedereen

Ik gun iedere individu een gevoel van fysiek, mentaal en maatschappelijk welzijn. Strevend naar een wereld waarin elk persoon bewust is van zijn kracht. Met een levensdoel die groter reikt dan alleen zichzelf en een drijfveer zichzelf en de wereld om zich heen te verbeteren. In respect voor de natuur van ons lichaam én de natuur in onze omgeving. Hierdoor ontstaat een gevoel van nut in het leven, en hebben intenties van deze persoon 100% impact op zichzelf en anderen.

Maar de visie rijkt verder dan dat. Phytoria’s holistische werkwijze omvat de filosofie dat onderdelen van een fenomeen met elkaar verbonden zijn. Wij maken deel uit van de natuur en zijn daarmee afhankelijk van elkaar en andere organismen. Flora en fauna heeft ons nodig om te overleven, zoals wij flora en fauna nodig hebben. De meest fundamentele vorm hiervan is dat flora zuurstof (O2) produceert, wat wezenlijk is voor mens en dier. Terwijl fauna koolstofdioxide (CO2) uitstoot, essentieel voor fotosynthese in planten.

Phytoria’s streven is om de connectie tussen natuur en mens sterker te maken op individualistisch niveau. Zodat we dichter bij elkaar worden gebracht en kunnen samenwerken als efficiënte synergie. Op deze manier kunnen we beter omgaan met de grote hoeveelheid prikkels in ons dagelijks leven en onze aandacht beter besteden aan dat wat ons gelukkig maakt. Dit bereik ik in eerste instantie door holistische zorg aan te bieden aan iedereen die daarvoor openstaat.

Missie

Verbinding van de mens met haar natuur

Door het streven naar meer controle over lichamelijke en psychische gezondheid voor iedereen.

Herverbinding met de natuur van ons lichaam én de natuur in onze omgeving brengt de waanzinnige kracht van de individu tot uiting. Phytoria is dit aan het realiseren door het bieden van holistische zorg en het versterken van fysieke en mentale gezondheid.  Phytoria’s idee van holisme is dat een individu gezien wordt als één geheel, niet slechts als een verzameling componenten zoals het hebben van een lichaam, ziel en geest. Een individu wordt gezien als geheel systeem, bestaande uit meerdere systemen die onlosmakelijk met elkaar verweven zijn.

Holisme in de praktijk omvat het behandelen van een individu, waarbij zoveel mogelijk aspecten van deze persoon in kwestie meegenomen worden. Samen ontdekken we de persoonlijke krachten van iemand en leert hij deze inzetten. Afhankelijk van de behandeling zijn beschouwende thema’s het optimaliseren van iemands bewustwording, gewoonten, levensstijl, voeding, lichamelijke activiteit, slaap, stress, medicijngebruik, mentaal welzijn en sociaal en spiritueel welbevinden.

Intenties en

kernwaarden

In alles wat ik doe, streef ik te handelen in integriteit en authenticiteit, in het handhaven van onvoorwaardelijke liefde en verbinding en in het beleven van plezier en avontuur. Daarnaast is het verantwoordelijkheidsgevoel groots bij Phytoria in het streven naar behoud en uitbreiding van natuur en flora. Er wordt zoveel mogelijk holistisch en lokaal geoogst, en enkel wat nodig is. Een schoon en ongerepte natuur van groot belang voor de kwaliteit van de producten. Phytoria kiest daarom zoveel mogelijk voor grondstoffen en kruidenbereidingen van duurzame kwaliteit, die van lokale en/of biologische oorsprong zijn. Zodat producten uit de natuur op haar beurt ons holistisch kunnen helpen bij mentale en fysieke gezondheid.

Ontmoet jouw

Therapeut

Aangenaam, ik ben

Lisa Stam, BSc

Al meer dan negen jaar bied ik mentorschap in holistisch genezen, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. Het is een plek waar mijn passies samenkomen; voor natuur, mens, gezondheid, filosofie en psychologie. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke welzijn.

Bedankt dat je hier bent.

GAT CAT Beroepsorganisatie vergoedbaar behandeling treatment Holistisch holistic science based wetenschap

Licenties

en certificaten

Naast vele levenslessen die me ondersteunen tijdens mijn werk, ben ik een hoogopgeleide en gediplomeerde therapeut die gespecialiseerd is in Kruidengeneeskunde en Psychosomatiek bij (jong)volwassenen. Daarnaast ben ik ervaren in stressmanagement en de behandeling van blaasontsteking (cystitis), wat ik aanbied in mijn praktijk aan de voet van de Sallandse Heuvelrug in Holten.

Als ingenieur gebruik ik wetenschappelijke en technologische kennis om maatschappelijke problemen op te lossen. Nadat ik de graad Bachelor of Science (BSc) bemachtigde, heb ik mijn diploma Master Moderne Fytotherapie behaald aan Herba Sanitas. Daarnaast sta ik in het Abituriëntenregister van CPION en overtref ik de hieraan gestelde PLATO-eisen in medische en psychosociale basiskennis.

Als geregistreerd CAT-therapeut wordt de therapie die ik geef erkend en werk ik volgens de beroepscoderichtlijnen van GAT, een rijksoverheid erkende Wkkgz geschilleninstantie. Tevens aangesloten bij het HerboristenGilde en International Clinical Aromatherapy Network (ICAN).

Algemeen Bestuurslid

en Voorzitter Commissie Netwerken

Naast het runnen van mijn holistische praktijk ben ik ook actief als bestuurslid binnen het HerboristenGilde. De missie van het Gilde ligt me dicht aan het hart: mensen verenigen door het delen van professionele kennis, ervaring en passie. 

Via Commissie Netwerken streven we naar het verbinden van leden, specialisten, stakeholders én verwante verenigingen binnen het vakgebied, in het binnen- en buitenland. We houden ons bezig met het uitwisselen van onze passies, nieuwe ontwikkelingen en activiteiten die voor onze leden interessant kunnen zijn. Daarnaast delen we verdiepende of verbredende kennis en scholing binnen ons netwerk.

Leer me beter kennen

Bedankt dat je hier bent.

Lees hier het verhaal achter

de plantenvrouw