Phytoria Logo

Een leven geleefd: de pelgrimstocht

| Contemplaties van een pelgrim | 1 van 6 |

Een leven geleefd: de pelgrimstocht

| Contemplaties van een pelgrim | 1 van 6 |

Wat een zingevende tocht is het geweest, als een leven binnenin het leven.

De laatste ochtend word ik wakker in het wild, op een berg net boven het strand. Tussen varens en hoog reikende dennen, aan het “eind van de wereld”, Finisterre. Wat een knaller van een afsluiting, na 400 km wandelen van Portugal naar Spanje. Het is een reis die voor mijn gevoel al maandenlang duurt, maar in werkelijkheid slechts twee weken is. Gerijpt tot een volwaardig hoofdstuk uit mijn leven.

Terwijl we de tent inpakken denk ik terug aan de vorige dag, toen ik de laatste etappe nog in mijn eentje bewandelde. De laatste kilometers liep ik extra snel en hoewel mijn blaren zich opnieuw vormden, was ik in mentale extase. Vol energie rende ik zelfs stukken van de bergen af. Haha, het heeft er vast hilarisch uit gezien van een afstand, een rennende pelgrim met een volle backpack op de rug. Hoewel elke stap me dichter bij het eind bracht van mijn geweldige avontuur, wist ik dat twee van mijn goede vrienden al op de plek van mijn finish waren. De warme wederontmoeting eindigde op het strand, terwijl we eten kookten boven een vuur met een stel hippies die bij ons aansloten. Tot diep in de nacht zagen we de Melkweg aan de hemel, gedeeltelijk zichtbaar was tussen de snel voorbijgaande grijze wolken. Het witte schuim van de brekende golven contrasteerde tegen de pikzwarte duisternis van de zwarte oceaan onder de horizon.

Ik kijk terug op een prachtige afsluiter, waardoor ik me volledig sereen voel; voldaan en boordevol liefde voor mijn vrienden, de wereld en alles wat erop leeft. Ontdaan van mijn angsten, zonder al te veel besef van tijd, en bijzonder dankbaar voor het leven. Maar de voldoening die ik voel zou niet kunnen bestaan zonder een lichamelijke test, met enorme pijn, zweet, bloed, koorts en een nieuw record aan blaren…

| Post 1 van 6 |

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.