Phytoria Logo

Geluk is pas echt, als het gedeeld wordt

| Contemplaties van een pelgrim | 2 van 6 |

Geluk is pas echt, als het gedeeld wordt

| Contemplaties van een pelgrim | 2 van 6 |

Eén van de belangrijkste levenslessen die ik heb geleerd, is degene die Christopher McCandless vlak voor zijn dood schreef “Happiness only real when shared” (Krakauer, J. 1996); ofwel geluk pas echt is, als het gedeeld wordt.

Met welke mensen kan jij je geluk echt delen?

Naar mijn idee zijn we allemaal wereldfamilie van elkaar. Maar een tiental mensen zijn extra speciaal voor me, in het delen van een diepe connectie tijdens de reis. Door dik en door dun, samen staan we sterker. Bedankt voor het samen bewandelen van weer een geweldig hoofdstuk in mijn leven; mijn medepelgrims.

Zo ontmoet ik mijn “broeder van een andere moeder”. In de meest pijnlijke periodes van de reis is hij mijn lichamelijke en mentale steun en toeverlaat. Dikwijls ondersteunt hij mijn arm, in tijden dat ik nog langzamer strompel dan een oud vrouwtje verderop; die een bergje oploopt met een loopstok in de ene hand en een zware boodschappentas in de andere. In de hostels is hij daar en als ik met man en macht probeer niet uit te schreeuwen in pijn, terwijl ik mijn blaren, wonden en infectie verzorg. Telkens blijft hij tegen mij herhalen “Pijn zit tussen de oren.”, waardoor ik mijn focus opnieuw en opnieuw kan verleggen. Mijn passen worden stap voor stap krachtiger, terwijl ik fysiek langzaam herstel. En hij is daar, als we samen sneller en verder kunnen lopen. Ook ben ik daar voor hem, als mentale zorgen zijn lichamelijke energie verzwakken. Ik ben daar, als we vol verwondering wijzen naar het stroompje water die langs een berg sijpelt. Ik ben daar terwijl ik in extase de berg af begin te rennen, terwijl hij me volgt. Ik ben daar met domme humor en in wilde avonturen, om zijn ogen te zien schitteren in geluk. En wij zijn daar, om samen het leven te delen. Terwijl we arriveren op het plein voor de kathedraal in Santiago de Compostella, schieten we in tranen uit en zijn diep ontroert. We hebben het gehaald. Wij zijn daar, vol geluk en met het gevoel van geweldige overwinning. Wij zijn daar om het leven te delen in tegenslagen en overwinningen. Broeder, dit is een ode aan jou!

| Post 2 van 6 | 

Krakauer, J. (1996). Into The Wild. Anchor Books. New York.

Herbal mentorship consultation 1-on-1 nature santiago camino adventure pilgrims hiking nature morningsun perspective transformation grateful help monkeymind mind mindfulness meditation techniques walks mind body soul succesformula mentalhealth
Herbal mentorship consultation 1-on-1 nature santiago camino adventure pilgrims hiking nature morningsun perspective transformation grateful help monkeymind mind mindfulness meditation techniques walks mind body soul succesformula mentalhealth

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.