Phytoria Logo

Het leven speelt een spelletje met ons

| Contemplaties van een pelgrim | 3 van 6 |

Het leven speelt een spelletje met ons

| Contemplaties van een pelgrim | 3 van 6 |

Wat nou als alles gebeurt met een reden? En wat zijn dan de spelregels?

“We besluiten onze laatste nacht samen door te brengen in het wild. En terwijl we de drukte van de stad achter ons later, fantaseer ik over hoe we goed op een matje zouden kunnen slapen, die we niet hebben. We lopen de berg af, steken een oude burg over en spotten daar een matje in de rivier. Ligt ie op ons te wachten? Hij kwam in ieder geval erg goed van pas in de nacht. Het lijkt alsof de dingen die we écht nodig hebben op ons pad terecht komen. Zoom uit, en je zou hetzelfde kunnen zeggen over het pad van het leven. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is vertrouwen in het spel.

De volgende ochtend scheiden onze wegen (voor nu), ik wandel weer terug naar het plein in Santiago. Daar word ik weer verenigd met mijn andere dierbare medepelgrims en ik sta te popelen om een oude vriend van me weer te ontmoeten die toevallig ook naar Santiago komt. Ineens begin ik te rennen. Niet naar de vriend die ik verwacht, maar één van mijn oudere vrienden! Ironisch genoeg loopt hij ‘toevallig’ ook de camino. Daar op het plein, voor de kathedraal in Santiago, ontmoette ik twee van mijn vrienden binnen een half uur.

 Ah, wat speelt het leven soms grappige spelletjes met ons. De meer ik daarin vertrouw, de meer ik het lijk op te merken. Het eerste deel van de reis sluit ik hier af, een dag vol wederontmoetingen en afscheid. En zo begint het tweede deel, die ik volledig anders zou ervaren…”

| Post 3 van 6 |

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.