Phytoria Logo

Een persoonlijk verhaal

Een persoonlijk verhaal

Voor degenen die mij nog niet kennen

Als klein meisje was ik al uitermate gefascineerd door de natuur. Ik nodig je uit me beter te leren kennen aan de hand van een persoonlijk verhaal.

Mijn hike brengt me naar een plek waar ik als klein meisje vaker te vinden was. Daar, aan de rand van de weg, de derde boom van links, stap ik een bospad in. Met elke stap waan ik me meer en meer tussen de realiteit van het hier en nu, en de dagdroom van mijn herinnering. Ik voel hoe mijn opa aan mijn zijde meewandelt, zoals ik vroeger vaak met hem meewandelde. Hij draagt een groene jagersjas met de hondenriem om zijn nek, en ik weet dat hij dropjes in zijn zak heeft die hij later zal uitdelen. Diep in gedachten is hij, terwijl hij de omgeving van het bos observeert en zijn loslopende jachthond in de gaten houdt. Hij loopt te dromen in gedachten, net zoals ik dat nu ook doe. Ik stap verder door het bruine bladerdek, en merk dat er nu naaldvaren (Polystichum spp.) groeien op de plek waar ik ooit was betoverd door was sterrenmos (Mnium hornum). Het microklimaat is nog steeds schaduwrijk en vochtig hier. Een aantal stappen later vind ik dit mos wel aan mijn rechterhand. Zowel ik als het kleine meisje wat ik ben in mijn droom, halen onze hand oppervlakkig door het mos, en merken dat onze hand nu bijzonder nat is. Wat een enorm gehalte aan water houdt deze fascinerende vegetatie vast! Ik vervolg mijn weg en kom waar ooit een omgevallen boomstam omringt werd met levendige paddenstoelen. Van de stam is inmiddels alleen een verhoogde bult grond over, de natuur heeft zijn werk gedaan. De boomstam heeft zich als het ware overgegeven aan de natuur. Terwijl ik verder loop, ontwaak ik langzaam uit mijn dagdroom in dat stukje bos. Net als de boomstam geef ik mijn emoties over. En hierdoor ervaar een warmte in mijn hart, een bepaald gevoel van sereniteit en volheid. Ik voel me meer opgeladen en meer dan klaar voor de volgende etappe van de hike.

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.