Phytoria Logo

Porridge | recept |

Porridge | recept |

Verwarm je lichaam, geest, ziel én darmflora.

De dagen worden herfstachtiger en binnen wordt het aangenamer. Om rap stijgende energiekosten te besparen, slaan de extremen onder ons sjaals om en zetten mutsen op (jup, dat ben ik). En daarom trakteer ik je op een recept voor een warm ontbijt die jouw darmflora heerlijk gaat vinden! Porridge, ofwel warme havermoutpap, om je dag goed te beginnen.

* 1 peer, of ander fruit uit het seizoen
* 1 cup biologische havermout
* ¾ cup water
* 1 handjevol zaden en pitten, hier kan je zo gek gaan als je zelf wilt. Ik maak mijn eigen mixen van zo mogelijk biologisch hennepzaad, brandnetelzaad, lijnzaad, kokosvlokken, gojibessen, cranberries, rozijnen, notenmix (ongebrand en ongezouten), gedroogd fruit en meer.
* 1 ½ cup havermelk
* snufje speculaaskruiden, of meer 😉
* snufje rauwe cacaopoeder
* evt. 1 tl biologische rauwe honing

Snijd je fruit in stukjes en mik het samen met alles behalve de honing in een pan. Verwarm en roer tot het (bijna) kookt en lepel het in je kom. Voeg de honing evt. als laatst toe, als de pap een beetje is afgekoeld. Blijf warm, en smul lekker!

Je kan oneindig variëren met de ingrediënten. Denk bijvoorbeeld eens aan een hartige porridge, waardoor je in de ochtend gelijk al een deel van je groenten binnenkrijgt.

 

************
Trek in meer van al dit goede? Dit kan ik je bieden! Eén van de populairste aanvragen is het gepersonaliseerd voedingsadvies. In dit gedetailleerde plan geef ik je wetenschappelijk onderbouwd advies, volledig afgestemd op jouw wensen. Als bonus ontvang je gegrond advies om jouw lifestyle te optimaliseren, inclusief tips die passen in jouw (drukke) dagelijkse leven. Zo leer je te werken aan een gezonder metabolisme die jouw immuunsysteem een boost geeft; waarbij je tegelijkertijd laaggradige pijntjes en (micro-)ontstekingen tegengaat. Creëer meer energie mét een dosis gezonde levenslust.

Stuur me simpelweg een berichtje met jouw behoefte, waarna we samen kijken of en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Zo kunnen we doelgericht aan de slag om het meest uit je leven te halen.

************

porridge fall autumn warm energycosts rising free recipe scarf gloves beanie oats haver havermoutpap Phytoria herborist kruidengeneeskunde fytotherapie kruiden natuur herbalist herbalmedicine phytotherapy herbalism herbs biological ecological backtonature lifestyle health gezondheid ademwerk breathwork meditation coaching bewustwording bewustzijn consciousness awareness metacognition overijssel deventer holten sallandseheuvelrug
porridge fall autumn warm energycosts rising free recipe scarf gloves beanie oats haver havermoutpap Phytoria herborist kruidengeneeskunde fytotherapie kruiden natuur herbalist herbalmedicine phytotherapy herbalism herbs biological ecological backtonature lifestyle health gezondheid ademwerk breathwork meditation coaching bewustwording bewustzijn consciousness awareness metacognition overijssel deventer holten sallandseheuvelrug

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.