Phytoria Logo

Vlierbloesem <i>(Sambucus nigra)</i>

Vlierbloesem <i>(Sambucus nigra)</i>

Tijd voor Vlierbloesem (Sambucus nigra)! Heb je wel eens stilgestaan bij een Vlier en je neus eens fijn in de bloeiende bloesem gedrukt? Op mijn wandeling kwam ik de struik tegen aan de bosrand. De uitgesproken geur alleen al is een belevenis. Het heeft ietwat weg van gebakken popcorn, al kan niet iedereen de geur waarderen. De bloesem kan je oogsten en drogen, zodat je het kan gebruiken in andere seizoenen bv. als infusie (max. 80°C, om minder essentiële oliën te laten vervliegen). Probeer zo mogelijk het stuifmeel op te vangen tijdens het drogen, omdat de inhoudsstoffen hierin invloed uitoefenen tegen diverse influenza virussen zoals de griep. Veel plezier met snuffelen!

Er zijn zoveel verwerkingen mogelijk met de bloesem. Wat maak jij van de bloesem?

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.