Phytoria Logo

Traject

Persoonlijke Ontwikkeling

Voel jij je zinvol? Wie ben jij? Waarom doe je wat je doet?

Traject
Persoonlijke Ontwikkeling

Tijdens dit traject richten we ons op verbetering van jouw psychische en lichamelijke klachten. Ik mentor je door vragen die je hebt over het leven, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Speciaal voor jou wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, die holistische en uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd is. Technieken die we hiervoor gebruiken zijn afkomstig of afgeleid uit de psychosomatische geneeskunde en psycho-cybernetica (cognitieve gedragstherapie).

Hoewel we geen controle hebben over gebeurtenissen in het leven, kunnen we wél beslissen hoe we hiermee omgaan. Dit wordt stressmanagement genoemd. Creëer in dit traject een ijzersterke mindset die jou een leven lang kan helpen om makkelijker met verschillende gebeurtenissen om te gaan. Door bewustwordingsanalyse leer je belemmerende gedachten te herkennen én transformeren. Zo krijg je kennis over de neuroplasticiteit van het brein en leer je praktische technieken holistisch toe te passen. Samen leren we patronen herkennen én doorbreken. Strevend naar gevoel van vrijheid, (zelf)liefde, (zelf)vertrouwen, (zelf)respect en emotionele balans. Met de juiste tools geloof ik dat iedereen deze vaardigheden kan meesteren. Dit gun ik jou ook.

Natuurlijke behandelingen

Bij het ervaren van fysieke klachten in combinatie met mentale blokkades, zoals

Wil jij jouw identiteit herontdekken?

Stap I - Intakegesprek

Voorafgaand aan het gesprek krijg je een anamneseformulier toegestuurd. Nadat je deze hebt ingevuld kunnen we de details bespreken tijdens het intakegesprek, die ongeveer 1 uur duurt. Zo kan ik een duidelijker beeld scheppen van jouw symptomen en situatie. Tijdens dit gesprek bepaal jij waaraan je geholpen wilt worden en wordt je hierin ondersteund. Samen formuleren we een duidelijke vraagstelling. Daarnaast onderzoeken we mogelijke factoren en onderliggende oorzaken die bijdragen aan jouw klachten. Je krijgt de gelegenheid jouw verwachtingen van de behandeling uit te spreken. Jouw wensen, behoeften en privacy staan centraal, om je zo doelgericht mogelijk te kunnen behandelen. Aan de hand van de anamnese kan ik het meest efficiënte en veilige behandelplan voor je samenstellen.

Stap II - Behandelplan

Tijdens de consulten zijn de technieken waarmee we werken afgestemd op jouw behoeften. Ze bestaan onder andere uit:

Stap III - Vervolgconsulten

Ieder pad in het leven is uniek, daarom kan je behoefte hebben aan meer consulten. Uiteraard is dit mogelijk. Om je het beste te begeleiden kan je tijdens deze consulten terugkoppelen hoe het met je gaat en waar jouw behoeften liggen. Hierop kan ik eventuele aanpassingen in advies en technieken doorvoeren. Bovendien krijg je de gelegenheid om jouw behandelplan uitvoerig door te spreken als je hier behoefte aan hebt. Voel je welkom jouw vragen en opmerkingen met me te delen.

Je kan zoveel consulten boeken als jij nodig hebt. Jij bepaalt hoe vaak we elkaar gaan zien en wanneer het traject beëindigd wordt.

Klaar om jouw leven in 12 weken te transformeren?

In verbinding met jezelf

Bewustwordingsanalyse

Van tijd tot tijd maken we allemaal stressvolle situaties mee, waarbij we initieel emoties voelen, zoals angst, jaloezie of woede. De manier waarop iemand met zulke situaties omgaat wordt overlevingsmechanisme genoemd, ofwel coping strategie. Tegelijkertijd merkt ons brein gevaar op, wat zorgt voor de aanmaak van “stresshormonen” zoals cortisol, acetylcholine, adrenaline en noradrenaline. Het proces vindt plaats in de hypothalamus van het brein, waar onze hormonen via de bloedbaan van de hypofyse en het autonome zenuwstelsel gedistribueerd worden door het lichaam. Dit proces maakt ons lichaam klaar en in de startblokken voor een vecht-of-vluchtreactie.

Hoewel dit prachtige mechanisme essentieel is in tijden van overleving, kan het tijdens langdurige perioden van stress zorgen voor fysieke (laaggradige) klachten en energietekort. Bovendien belemmeren de eerdergenoemde emoties ons reactievermogen. We kunnen ze (nog) niet verwerken en daarom splitsen we ze af naar ons onderbewustzijn. Ons brein probeert een zo logisch mogelijke betekenis te koppelen aan de voor ons onlogische gebeurtenis. Hierdoor construeren we een eigen gevormde overtuiging – onze perceptie van de “waarheid” – volgens de kennis die we op dat ogenblik hebben. Het mechanisme is in het beste belang voor ons op dat moment. Maar als deze onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen te veel in contrast liggen met onze authenticiteit, kunnen ze ons ook hinderen in het verdere leven. Zolang we ons hier niet bewust van zijn, zullen soortgelijke gebeurtenissen als patroon in ons leven terug blijven komen die de overtuiging zullen benadrukken. Een concreet voorbeeld over zo’n patroon kan je lezen in mijn verhaal.

Neuroplasticiteit

De neurologische verbindingen in onze hersenen zijn plastisch. Dit wil zeggen dat zenuwcellen – ofwel neuronen – het vermogen hebben zich aan te passen en te vervormen, door bijvoorbeeld nieuwe verbindingen met andere zenuwcellen aan te gaan. Bij Phytoria ontdek je hoe je jouw limiterende gedachten kan transformeren naar nieuwe expansieve overtuigingen. Op deze manier neem je controle over jouw zelfbeeld, waardoor je dichter bij jouw authenticiteit en kernwaarden komt te staan. Dit zal helpen jouw belemmerende emoties in te wisselen voor positieve emoties zoals geluk, moed, vertrouwen, liefde, dankbaarheid, gemoedsrust en gevoel van zingeving.

behandeling treatment Personal Development Persoonlijke ontwikkeling Holistisch holistic science based wetenschap

Voel je je soms opgesloten? Laten we hier samen uitbreken!

Traject Persoonlijke Ontwikkeling*

€333,- excl. btw / 3 termijnen**

* Uitbreidingsmogelijkheden zijn altijd mogelijk, zoals huisbezoeken, vervolgconsulten en traject Kruidengeneeskunde. Boek ze hier.
** € 999,- excl. btw bij betaling ineens. Eventuele extra tijd en kosten wordt aan je doorberekend.