Phytoria Logo

De kracht van verbinding met de natuur | Wintertijd

De kracht van verbinding met de natuur | Wintertijd

We merken het allemaal. Dagen worden korter, temperaturen dalen, de gevoelstemperatuur daalt nog harder, en binnen blijven wordt aantrekkelijker. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om. Misschien ervaar je meer sombere, of zelfs depressieve gedachten. Of daalt je motivatie en brand dat vuurtje in je ogen minder hard. Wat kunnen we hiermee?

 

  • Enerzijds nodig ik je lekker uit toe te geven aan de natuurlijke vermoeidheid. Winter is een periode van rust, wat we terugzien in de natuur. Gun jezelf meer aandacht. Het hoeft niet eens veel tijd in beslag te nemen, in jouw drukke dagelijks leven. In al 5-10 minuten per dag kan je filosoferen en mediteren; of jezelf een ontspannende massage geven. Tijd om zenuwslopende gedachten van je af te zetten, waardoor de rust kan wederkeren.

 

  • Hoe bewust ben jij van je ademhaling? Is het op dit moment vanuit je borstgebied? Kan je dit verplaatsen naar je onderbuik, of zelfs lager?

 

  • Anderzijds, hebben we allemaal soms een schop onder de kont nodig! Een andere vorm van zelfliefde. Heb je net zoals ik ook eens geen zin in dingen ondernemen, zoals een wandeling? Ga dan toch, zodat je jezelf later dankbaar kan zijn. Zodra we de rust van de natuur opmerken, nemen we die (on)bewust over. Daarnaast zorgt dagelijks zo’n 20 minuten wandelen in de buitenlucht voor essentiële vitamine D. Leuke bijeffecten zijn de milde lichamelijke oefening en een gratis immuunsysteem-boost. En wat is nou een betere motivator dan jezelf verwennen met een warme traktatie als je weer terugkomt?

 

Heb je moeite met ontspannen? Lukt het niet stressvolle gedachten uit jouw hoofd te zetten? Ik faciliteer 1:1 sessies, waarin ik je kan ondersteunen. Zo krijg je persoonlijk begeleiding in bijvoorbeeld meditatie, ademhalingsoefeningen of zelfmassage. In een vertrouwde omgeving word je je bewust van belemmerende handelingen en leer je oefeningen die je jouw leven lang kan inzetten.

 

 

************

 

Voel je vrij een gratis verbindingssessie met me in te plannen, om te kijken wat bij je past. Neem een kijkje bij de Phytoria werkwijze.

 

************

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.