Phytoria Logo

Method

Een ijzersterke

behandeling

Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke gezondheid. Alle behandelingen van Phytoria zijn gepersonaliseerd, uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd en volledig holistisch. Deze synergie maakt de werkwijze van Phytoria ijzersterk.

Ik leer je planten veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven, voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn. Daarnaast help ik je graag met vragen die je hebt over persoonlijke ontwikkeling en het leven.

Afspraken op dinsdag en donderdag zijn online te boeken. Neem contact met mij op als je interesse hebt in andere dagen.

Wetenschappelijk

onderbouwd

Het model van de westerse gezondheidszorg hanteert wetenschap als uitgangspunt in de poging om veiligheid in de gezondheidzorg te waarborgen.

Phytoria’s kruidengeneeskundig advies bestaat daarom uit zorgvuldig geselecteerde en wetenschappelijk onderbouwde kruiden en kruidenmiddelen, die met actieve inhoudsstoffen invloed uitoefenen op het functioneren van jouw lichaamssystemen. Met de gedachte acute of chronische symptomen te kunnen bestrijden.

Daarnaast is de theorie achter de psychosomatiek wetenschappelijk en/of empirisch bewezen. De methodieken die je ontvangt kan je acuut inzetten om te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Tevens kijken we verder en ontvang je veilige, simpele en praktische technieken die je jouw leven lang kan inzetten.

Holistic approach

in jouw behandeling

De visie van Phytoria reikt echter verder dan alleen de wetenschappelijke benadering van geïsoleerde systemen. De significante stijgingen van chronische ziekten en psychische aandoeningen in de afgelopen decennia kunnen niet ten grondslag liggen van genetische veranderingen, aangezien zulke veranderingen zich pas kunnen voordoen over langere periodes. In dat verlengde is niet alles wat in onze westerse cultuur als “normaal” wordt beschouwd goed of gezond voor ons als individu (Maté, 2022).

Een vollediger holistisch perspectief lijkt essentieel in het bieden van complete gezondheidszorg. Wij mensen en onze omgeving zijn namelijk dermate complexe systemen die verbonden worden in fundamentele verwevenheid. Dit wil zeggen dat er tijdens jouw traject bij Phytoria niet slechts naar geïsoleerde symptomen wordt gekeken, maar naar jou als geheel in fysieke, sociale, spirituele en psychologische context, binnen jouw omgeving. Samen pakken we niet alleen jouw symptomen aan, maar ook de onderliggende oorzaak met een scala aan wetenschappelijk onderbouwde methodieken.

Wat is

Kruidengeneeskunde?

Herbal medicine – or phytotherapy – is the holistic way of healing based on plant knowledge. Phyto- finds its origin in the Greek φυτόν (phutón), the common name for plant. Hoewel deze tak van natuurgeneeswijzen vaak als complementair of alternatief wordt gezien, is het systeem bijzonder veelomvattend en complex. De geneeswijze is gevormd door wereldwijde kennis uit geneeskundige tradities die de therapeut weet te verweven met modern wetenschappelijk onderzoek.

Jouw therapeut is kundig in de wetenschap van planten(delen), op het gebied van kruidenfarmacognosie, fytochemie, botanie, ecologie en aromatherapie. Daarom kunnen jouw symptomen gericht behandeld worden op basis van kruidengeneeskunde.

Overige natuurgeneeswijzen

zorgen samen voor een integrale aanpak

Naast kruidengeneeskunde worden ook andere wetenschappelijk onderbouwde natuurgeneeswijzen toegepast bij Phytoria, want voor een optimale gezondheid is een scala aan invalshoeken essentieel. In veel van de behandelingen kijken we naar de levensstijloptimalisatie en wordt voedingsgeneeskunde succesvol geïmplementeerd.

Geneeswijzen zoals mycotherapie (het therapeutisch gebruik van medicinale paddenstoelen) worden steeds populairder door het groeiende aantal gunstige resultaten uit klinisch wetenschappelijke onderzoeken. Ook kunnen invloeden uit de apitherapie worden gebruikt, een behandelvorm met door bijen geproduceerde stoffen, zoals honing, bijenwas, bijenpollen en propolis.

Ook kan Acupressuur fungeren als veilige maar krachtige ondersteuning tijdens de jouw behandeling. Deze drukpuntmassage komt voort uit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Met de filosofie om gezondheid te zien als het in stand houden van de interne stroom van een vitale energie in het lichaam, bekend als qi. De methode gebruikt dezelfde medische theorie als acupunctuur, maar dan zonder het gebruik van naalden. Hierbij stimuleert acupressuur dezelfde punten, door zachte druk uit te oefenen met vingers, handen, ellebogen of speciaal acupressuurgereedschap. Ter bevordering van lichamelijke reacties zoals de bloedcirculatie, stimulatie van het zenuwstelsel en verlichting van spierspanning. Bovendien staat acupressuur erom bekend om emotionele spanning te helpen verzachten en ontspanning te bevorderen.

Natuurbelevingen

tijdens jouw behandeling

Although your treatment is clinically and scientifically substantiated, at Phytoria we certainly do experience nature. For example, you can think of a walk through nature during a 1:1 consultation, or wildcrafting. The latter is also referred to as foraging, a practice where medicinal and edible plants are harvested in their nature habitat.

Lees hier alles over jouw behandeling in

Herbal Medicine

Wat is

Psychosomatiek?

Laat lichaam en geest samen te laten komen

Psychosomatiek – ofwel Psychosomatische Geneeskunde – houdt zich bezig met psychische factoren die zich vooral lichamelijk manifesteren. Psycho- komt van het Griekse ψυχή (psuchè), wat soul; and -soma finds its origin in σῶμα (soma), meaning body. betekent. Vanuit de integrale benadering wordt bij Phytoria gefocust op bewustwordingsanalyse en psycho-cybernetica. Door deze en lifestyle-implementaties zoals meditaties leer je beter in contact te komen met je lichaam, maar te besluiten met daadkracht. Zo pakken we de onderliggende oorzaken van jouw klachten aan en kan je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komen. 

Consciousness analysis

in persoonlijke ontwikkeling en zingeving

Van tijd tot tijd maken we allemaal stressvolle situaties mee, waarbij we initieel emoties voelen, zoals angst, jaloezie of woede. De manier waarop iemand met zulke situaties omgaat wordt overlevingsmechanisme genoemd, ofwel coping strategie. Tegelijkertijd merkt ons brein gevaar op, wat zorgt voor de aanmaak van “stresshormonen” zoals cortisol, acetylcholine, adrenaline en noradrenaline. Het proces vindt plaats in de hypothalamus van het brein, waar onze hormonen via de bloedbaan van de hypofyse en het autonome zenuwstelsel gedistribueerd worden door het lichaam. Dit proces maakt ons lichaam klaar en in de startblokken voor een vecht-of-vluchtreactie.

 

Hoewel dit prachtige mechanisme essentieel is in tijden van overleving, kan het tijdens langdurige perioden van stress zorgen voor fysieke (laaggradige) klachten en energietekort. Daarnaast belemmeren de eerdergenoemde emoties ons reactievermogen. We kunnen ze (nog) niet verwerken en splitsen ze daarom af naar ons onderbewustzijn. Ons brein probeert een zo logisch mogelijke betekenis te koppelen aan de voor ons onlogische gebeurtenis. Hierdoor construeren we een eigen gevormde overtuiging, onze perceptie van de “waarheid” volgens de kennis die we op dat ogenblik hebben. Hoewel dit mechanisme in ons beste belang is op dat moment, kunnen ze ons ook hinderen in het verdere leven als onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen teveel in contrast komen met onze authenticiteit. Zolang we ons hier onbewust van zijn, zullen soortgelijke gebeurtenissen als patroon in ons leven terugkeren, wat de overtuiging negatief benadrukt. Een concreet voorbeeld van zo’n patroon lees je in my story.

Het is daarom essentieel om zulke patronen te doorbreken. Ik leer je middels deze methode graag hoe je dit kan en hoe jij je authenticiteit kan herpakken.

Psycho-Cybernetics

Zelfbeeld psychologie

Daarnaast worden technieken uit psycho-cybernetica gebruikt, een vorm van cognitieve gedragstherapie. Methoden zoals het Be-Do-Have Model zijn empirisch (Maltz, 2015) en wetenschappelijk onderbouwd door de theorie achter neuroplasticiteit. De behandelvorm is bedoeld om je te ondersteunen bij het verbeteren en navigeren van jouw zelfbeeld. Zo kan je er bijvoorbeeld achter komen wat jouw talenten en passies zijn en hoe je die het beste kunt nastreven, of hoe je weer dichter bij jezelf kan komen. Ondersteunend bij het stellen, visualiseren en bereiken van jouw doelen.

behandeling treatment Personal Development Persoonlijke ontwikkeling Holistisch holistic science based wetenschap

Voel je je soms mentaal opgesloten? Laten we hier samen uitbreken!

Neuroplasticity

Herprogrammeer je brein

The neural pathways in our brains are plastic. This means that nerve cells – or neurons – have the ability to adapt and deform, for example by making new connections with other nerve cells. At Phytoria you will discover how to transform your limiting thoughts into new expansive beliefs. In this way you take control of your self-image, bringing you closer to your authenticity and core values. This will help to exchange your obstructing emotions for positive ones such as happiness, courage, trust, love, gratitude, peace of mind and sense of purpose.

References

Maltz, M. (2015). Psycho-Cybernetics. New York: TarcherPerigee.
Maté, G. (2022). The myth of normal: Trauma, Illness and Healing in a Toxic Culture. London: Vermilion.

Lees hier alles over jouw behandeling in

Psychosomatic Medicine