Phytoria Logo

Werkwijze

Een ijzersterke

behandeling

Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke gezondheid. Zo is jouw gepersonaliseerde behandeling uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd en volledig holistisch. Ik leer je planten veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven, voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn. Daarnaast help ik je graag met vragen die je hebt over persoonlijke ontwikkeling en het leven.

Afspraken op dinsdag en donderdag zijn online te boeken. Neem contact met mij op als je interesse hebt in andere dagen.

Wetenschappelijk

onderbouwd

Jouw behandeling is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit advies in kruidenmiddelen die met actieve inhoudsstoffen invloed uitoefenen op het functioneren van jouw lichaamssystemen. Daarnaast ontvang je simpele en praktische technieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, die je je leven lang kan inzetten. Deze synergie maakt de werkwijze van Phytoria ijzersterk voor jou.

Holistische aanpak

in jouw behandeling

Phytoria werkt holistisch. Dit wil zeggen dat er tijdens jouw traject niet slechts naar directe symptomen wordt gekeken, maar naar jou als geheel; in fysieke, sociale, spirituele en psychologische context. Jij wordt dus behandeld in fundamentele verwevenheid. Samen pakken we niet alleen jouw symptomen aan, maar ook de onderliggende oorzaak.

Wat is

Kruidengeneeskunde?

Kruidengeneeskunde – ofwel fytotherapie – is de manier van holistisch genezen gebaseerd op plantenkennis. Fyto- vindt zijn oorsprong in het Griekse φυτόν (phutón), de algemene naam voor plant. De geneeswijze is gevormd door wereldwijde kennis uit geneeskundige tradities die de therapeut weet te verweven met modern wetenschappelijk onderzoek. Jouw symptomen worden gericht behandeld, op basis van kennis over menselijke pathologie. Daarnaast is de therapeut deskundig in medicinale effecten van planten en kruidenbereidingen (op het gebied van kruidenfarmacognosie, fytochemie, botanie en aromatherapie).

 

Hoewel jouw behandeling klinisch en wetenschappelijk onderbouwd is, doen we bij Phytoria wel degelijk aan natuurbeleving. Zo kan je denken aan een natuurwandeling tijdens een 1:1 consult, of wildcrafting. Dit laatste wordt ook wel wildplukken genoemd, waarbij medicinale en eetbare planten worden geoogst in hun natuurlijke habitat.

Lees hier alles over jouw behandeling in

Kruidengeneeskunde

Wat is

Psychosomatiek?

Een manier om lichaam en geest samen te laten komen

Psychosomatiek – ofwel Psychosomatische Geneeskunde – houdt zich bezig met psychische factoren die zich vooral lichamelijk manifesteren. Psycho- komt van het Griekse ψυχή (psuchè), wat ziel betekent; en -soma vindt zijn oorsprong in σῶμα (soma) dat lichaam betekent. Door bewustwordingsanalyse, invloeden uit de psycho-cybernetica en meditaties leer je meer in contact te komen met je lichaam, maar te besluiten met daadkracht. Zo pakken we de onderliggende oorzaken van jouw klachten aan en kan je letterlijk en figuurlijk beter in je vel komen te zitten. 

Bewustwordingsanalyse

in persoonlijke ontwikkeling en zingeving

Van tijd tot tijd maken we allemaal stressvolle situaties mee, waarbij we initieel emoties voelen, zoals angst, jaloezie of woede. De manier waarop iemand met zulke situaties omgaat wordt overlevingsmechanisme genoemd, ofwel coping strategie. Tegelijkertijd merkt ons brein gevaar op, wat zorgt voor de aanmaak van “stresshormonen” zoals cortisol, acetylcholine, adrenaline en noradrenaline. Het proces vindt plaats in de hypothalamus van het brein, waar onze hormonen via de bloedbaan van de hypofyse en het autonome zenuwstelsel gedistribueerd worden door het lichaam. Dit proces maakt ons lichaam klaar en in de startblokken voor een vecht-of-vluchtreactie.

Hoewel dit prachtige mechanisme essentieel is in tijden van overleving, kan het tijdens langdurige perioden van stress zorgen voor fysieke (laaggradige) klachten en energietekort. Daarnaast belemmeren de eerdergenoemde emoties ons reactievermogen. We kunnen ze (nog) niet verwerken en splitsen ze daarom af naar ons onderbewustzijn. Ons brein probeert een zo logisch mogelijke betekenis te koppelen aan de voor ons onlogische gebeurtenis. Hierdoor construeren we een eigen gevormde overtuiging, onze perceptie van de “waarheid” volgens de kennis die we op dat ogenblik hebben. Hoewel dit mechanisme in ons beste belang is op dat moment, kunnen ze ons ook hinderen in het verdere leven als onverwerkte emoties en belemmerende overtuigingen teveel in contrast komen met onze authenticiteit. Zolang we ons hier onbewust van zijn, zullen soortgelijke gebeurtenissen als patroon in ons leven terugkeren, wat de overtuiging negatief benadrukt. Een concreet voorbeeld van zo’n patroon lees je in mijn verhaal.

Het is daarom essentieel om zulke patronen te doorbreken. Ik leer je middels deze methode graag hoe je dit kan en hoe jij je authenticiteit kan herpakken.

Psycho-cybernetica

Zelfbeeld psychologie

Daarnaast worden technieken uit psycho-cybernetica gebruikt, een vorm van cognitieve gedragstherapie. Methoden zoals het Be-Do-Have Model zijn empirisch (Maltz, 2015) en wetenschappelijk onderbouwd door onder andere de theorie achter neuroplasticiteit. Dit is bedoeld om je te ondersteunen bij het verbeteren en navigeren van jouw zelfbeeld. Zo kan je er bijvoorbeeld achter komen wat jouw talenten en passies zijn en hoe je die het beste kunt nastreven, of hoe je weer dichter bij jezelf kan komen. Ondersteunend bij het stellen, visualiseren en bereiken van jouw doelen.

behandeling treatment Personal Development Persoonlijke ontwikkeling Holistisch holistic science based wetenschap

Voel je je soms mentaal opgesloten? Laten we hier samen uitbreken!

Neuroplasticiteit

Herprogrammeer je brein

De neurologische verbindingen in onze hersenen zijn plastisch. Dit wil zeggen dat zenuwcellen – ofwel neuronen – het vermogen hebben zich aan te passen en te vervormen, door bijvoorbeeld nieuwe verbindingen met andere zenuwcellen aan te gaan. Bij Phytoria ontdek je hoe je jouw limiterende gedachten kan transformeren naar nieuwe expansieve overtuigingen. Op deze manier neem je controle over jouw zelfbeeld, waardoor je dichter bij jouw authenticiteit en kernwaarden komt te staan. Dit zal helpen jouw belemmerende emoties in te wisselen voor positieve emoties zoals geluk, moed, vertrouwen, liefde, dankbaarheid, gemoedsrust en gevoel van zingeving.

Referenties

Maltz, M. (2015). Psycho-Cybernetics. New York: TarcherPerigee.

Lees hier alles over jouw behandeling in

Psychosomatiek