Phytoria Logo

Werkwijze

Science based, holistisch en gepersonaliseerd voor jou

Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke gezondheid. Zo is jouw gepersonaliseerde behandeling uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd en volledig holistisch. Ik leer je planten veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven, voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn. Daarnaast help ik je graag met vragen die je hebt over persoonlijke ontwikkeling en het leven.

Afspraken op dinsdag en donderdag zijn online te boeken. Voor andere dagen, neem contact met mij op.

Science Based

Jouw behandeling is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit advies in kruidenmiddelen die met actieve inhoudsstoffen invloed uitoefenen op het functioneren van jouw lichaamssystemen. Daarnaast ontvang je simpele en praktische technieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, die je je leven lang kan inzetten. Deze synergie maakt de werkwijze van Phytoria ijzersterk voor jou.

Holistische aanpak

Phytoria werkt holistisch. Dit wil zeggen dat er tijdens jouw traject niet slechts naar directe symptomen wordt gekeken, maar naar jou als geheel; in fysieke, sociale, spirituele en psychologische context. Jij wordt dus behandeld in fundamentele verwevenheid. Samen pakken we niet alleen jouw symptomen aan, maar ook de onderliggende oorzaak.

“De beste tijd om een boom te planten was 30 jaar geleden, en de op één na beste tijd om een boom te planten is nu.”

(O’Toole, 2021)

Trajecten

Aan de hand van jouw behoeften stellen we een gepersonaliseerde behandeling samen die volledig op jou aansluit. Phytoria’s Integraal Traject is het meest gekozen en combineert trajecten Kruidengeneeskunde en Psychosomatiek. Hierin spelen stressmanagement en optimalisering van jouw levensstijl, ritme, voeding en slaap belangrijke rollen. Tevens wordt psychoanalyse holistisch geïntegreerd, met focus op herverbinding met jezelf en uiting van jouw authenticiteit. Daarbij wordt aandacht besteed voor het bewust worden en inzetten van jouw waarden, krachten, kwaliteiten en persoonlijkheid. In jouw behandeling worden empirisch onderbouwde technieken en invloeden gebruikt, uit de psychosomatische geneeskunde, psycho-cybernetica (cognitieve gedragstherapie) en andere technieken, zoals het Be-Do-Have Model.

(Wel)zijn met de natuur

Traject
Kruidengeneeskunde

Transformeer je leven in 12 weken

Traject
Psychosomatiek

BESTSELLER

Integraal
Traject

Dit pad omvat

Door een intergrale aanpak is dit traject niet alleen het meest gekozen, maar ook de meest volledige behandeling. Methoden uit beide geneeswijzen leveren samen een prachtige synergie. Met andere woorden, het effect van de samenwerkende methoden is groter dan de som van de effecten die elk van deze technieken afzonderlijk zouden kunnen opwekken. Een cadeau voor jezelf van onschatbare waarde.

Klaar voor de transformatie van jouw leven?

Wat ontvang je?

Losse

behandelingen

Heb je behoefte aan een andere behandeling? Dat kan ook! Op deze manier kan je ook uitbreiden op jouw huidige traject.

Intensief mentorschap

1:1 Persoonlijk Consult*

60 minuten

€66,- excl. btw*

Heb je een persoonlijke vraag over kruidengeneeskunde, psychosomatiek en/of persoonlijke ontwikkeling? Laten we samen kijken welke kennis nodig is om deze te beantwoorden. Op deze manier ontvang je alle elementen om de materie succesvol in jouw leven toe te passen.

 

 


 

Wat ontvang je?

Uitbreidingsmogelijkheid

Huisbezoek is mogelijk binnen een straal van 25 km van de praktijk. In plaats van het consult te voeren in de praktijk van Phytoria, kom ik bij jou thuis.

Pluis jouw plan verder uit

1:1 Vervolgconsult*

30-60 minuten

Vanaf €33,- excl. btw*

Duik onder begeleiding dieper in de materie achter jouw behandeling. Voel je welkom om verdiepende vragen te stellen. Om controle over jouw gezondheid het beste te begeleiden, kan je tevens terugkoppelen waar jouw behoeften liggen en of deze in lijn liggen met de behandeling. Ik hoor graag hoe het met je gaat. Hierop kan ik aanpassingen doorvoeren in jouw behandeling waar nodig. Je kan zoveel consulten boeken als jij nodig hebt. Jij bepaalt hoe vaak we elkaar gaan zien en wanneer het traject beëindigd wordt.

Wat ontvang je?

Uitbreidingsmogelijkheid

Huisbezoek is mogelijk binnen een straal van 25 km van de praktijk. In plaats van het consult te voeren in de praktijk van Phytoria, kom ik bij jou thuis.

Ontdek de kracht van kruiden

Kruidenadvies

90 minuten

€222,- excl. btw*

Jij bepaalt aan welke klacht je geholpen wilt worden, waarna we samen een duidelijke vraagstelling formuleren. We onderzoeken mogelijke factoren en onderliggende oorzaken die bijdragen aan jouw klachten. Aan de hand hiervan kan ik het meest efficiënte en veilige behandeling voor je samenstellen, die we bespreken tijdens het tweede consult.

Wat ontvang je?

Uitbreidingsmogelijkheid

Huisbezoek is mogelijk binnen een straal van 25 km van de praktijk. In plaats van het consult te voeren in de praktijk van Phytoria, kom ik bij jou thuis.

Uitgeschreven module

Voedings- en
Lifestyle advies

€222,- excl. btw*

Op voedings- en lifestyle gebied is er altijd extra winst te behalen. Zeker als jouw doel is om nieuwe frisse energie mét een portie gezonde levenslust te verwerven. Dit gun ik jou ook. In plaats van het handhaven van een streng dieet, begeleid ik je om voeding en lifestyle leuker en minder gedwongen te maken. Je kan het zien als uitdaging, liever dan een obstakel.

Naast uitgebreide informatie en voedingsadvies, ontvang je 5+ lifestyle adviezen die je je leven lang kan inzetten. Inclusief handige dagmenu’s. Ik houd rekening met wat je lekker vindt, maar zal je waarschijnlijk ook aan nieuwe dingen introduceren waarmee je kunt experimenteren. Kortom, dit advies kan een geweldig cadeautje voor jezelf zijn, van onschatbare waarde.

Wat ontvang je?

Een stoomcursus

Aromatherapie

60 minuten

€111,- excl. btw*

Hoe vaak heb jij geur geassocieerd met een herinnering, emotie, kleur, affirmatie, persoon of voorwerp? Geur blijkt een belangrijker zintuig dan de meesten denken. De meeste mensen lijken zelfs over uitstekende reukvermogens te beschikken die een belangrijke rol spelen voor het lichamelijk en mentaal welzijn (McGann, 2017).

Door geurtraining kan je ook nieuwe associaties koppelen aan wat jij echt wilt en wat het beste werkt voor jou. Bewuste geurwaarneming kan daarnaast ondersteuning bieden bij het verbeteren van onze relatie met voedsel. Geur zorgt namelijk voor een rijkere smaakbeleving en versnelt een voldaan gevoel na de maaltijd, om te helpen voorkomen dat we onnodige hoeveelheden voedsel nuttigen. Des te meer reden om jouw zintuig te trainen en positief in te zetten tijdens deze stoomcursus aromatherapie.

Wat ontvang je?

Uitgeschreven module

Rout(in)e naar Succes

Een weekschema

€66,- excl. btw*

We ervaren allemaal stress in het dagelijks leven, waardoor het belangrijk wordt om tijd vrij te maken activiteiten die ontspannend en mentaal voedend werken. Wil jij weten hoe je makkelijker door zware dagen kan komen als het mentaal tegenzit? Of wil je die monkey-mind in jouw hoofd temperen?

Stress kan ervoor zorgen dat je meer in jouw hoofd vast komt te zitten, waardoor het belangrijk is om meer in verbinding te komen met je lichaam. Door de juiste routine te handhaven op regelmatige basis zal je merken dat het makkelijker wordt om met stress om te gaan. Specifieke herhalingen van bepaalde activiteiten zorgen namelijk voor verhoogde aanmaak van gelukshormonen (serotonine en dopamine) in het lichaam. Deze ondersteunen in het ontspannen van de geest en in het creëren van een mentaal vangnet op dagen die je als zwaar ervaart.

Door te vertrouwen in jouw drijfkracht bouw je daarnaast zelfdiscipline op. Alle succesvol verrichte activiteiten in zo’n routine, hoe klein ook, dragen samen bij aan het bewijs naar jezelf: jij bent in staat verschillende prestaties succesvol te volbrengen. Keer op keer. Op lange termijn zal je hierdoor merken dat je andere zaken in het leven ook eerder tot succes kan laten brengen. 

In dit weekschema deel ik de go-to activiteiten die jou ondersteunen in het handhaven van routine in jouw dagelijks leven. Begin vandaag nog met werken aan een sterker zelfbeeld waar je trots op mag zijn.

Wat ontvang je?

Heb je behoefte aan meer begeleiding?

Vaak wordt het lastig gevonden om theorie succesvol te implementeren in het dagelijks leven. Door een vervolgconsult te boeken kan ik je daarbij begeleiden. Zo kunnen we jouw routine personaliseren en verder uitdiepen om je levensstijl op lange termijn te optimaliseren. Jij bepaalt hoe vaak we elkaar gaan zien en wanneer het traject beëindigd wordt.

* eventuele extra tijd en kosten wordt aan je doorberekend.

Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op therapeutisch gebruik van etherische oliën, ook wel essentiële oliën genoemd. De actieve inhoudsstoffen worden verkregen uit aromatische planten of plantendelen door middel van destillatie (een verdampingstechniek). Uit onderzoek blijkt dat inhalatie van etherische oliën kan helpen bij het verlichten van pijn die betrokken is bij zenuwcentra en neurotransmitters (Nascimento et al, 2022). Daarnaast lijkt aromatherapie een belangrijke rol te spelen bij verlaging van depressie, een rijkere smaakbeleving, libidoverhoging en in ondersteuning bij het immuunsysteem, het geheugen en emotieregulatie (Pause et al, 2001), (Kohl et al, 2002), (Rolls, 2005), (Seo et al, 2009).

De therapie beïnvloed onze olfactorische waarneming door een veilige toepassing van etherische oliën, verwerkt in draagoliën, dampbaden en inhalaties. De therapeutische effecten zijn afhankelijk van het type olie, de dosering, toepassingsvorm en het soort symptoom dat wordt behandeld.

Referenties

Kohl, J. V., & Francoeur, R. T. (2002). The scent of Eros: mysteries of odor in human sexuality. iUniverse. Lincoln, nE.
McGann, J. P. (2017). Poor human olfaction is a 19th-century myth. Science, 356(6338), eaam7263.
O’Toole, G. (2021, 29 december). The Best Time To Plant a Tree Was 30 Years Ago, and the Second Best Time To Plant a Tree Is Now. Quote Investigator. https://quoteinvestigator.com/2021/12/29/plant-tree/.
Pause, B. M., Miranda, A., et al (2001). Reduced olfactory performance in patients with major depression. Journal of psychiatric research, 35(5), 271-277.
Rolls, E. T. (2005). Taste, olfactory, and food texture processing in the brain, and the control of food intake. Physiology & behavior, 85(1), 45-56.
Seo, H. S., Jeon, K. J., Hummel, T., & Min, B. C. (2009). Influences of olfactory impairment on depression, cognitive performance, and quality of life in Korean elderly. European archives of oto-rhino-laryngology, 266(11), 1739-1745.

Bezoekadres, alleen op afspraak
Kolweg 8
7451 AC Holten

Home      Werkwijze      Over       Archief      Contact      Succesverhalen

© Copyright Phytoria | All Rights Reserved | Algemene Voorwaarden | Privacy- & Cookieverklaring