Phytoria Logo

Werkwijze

Holistisch | Science based | Gepersonaliseerd voor jou

Ijzersterke handvatten

Werkwijze

Al 8+ jaar ben ik bezig met holistisch genezen, persoonlijke ontwikkeling en zingeving. Naast vele levenslessen die me ondersteunen tijdens mijn werk, ben ik opgeleid tot Bachelor of Science (BSc) en ik voer mijn werk uit als gecertificeerd Kruidengeneeskundige en erkend Therapeut. | Mijn verhaal

Holistische gezondheid is mijn lust en mijn leven; zowel in mijn eigen proces, als in mijn werk binnen de praktijk. In een veilige en vertrouwde omgeving deel ik het pad naar controle over jouw mentale en fysieke gezondheid. Zo is jouw behandeling in bijvoorbeeld Traject Kruidengeneeskunde of Traject Persoonlijke Ontwikkeling volledig holistisch, gepersonaliseerd en uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd. Ik leer je planten veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven, voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn. Daarnaast help ik je graag met vragen die je hebt over persoonlijke ontwikkeling en het leven.

Holistische benadering

Phytoria werkt holistisch. Dit wil zeggen dat er tijdens jouw traject niet slechts naar directe symptomen wordt gekeken, maar naar jou als geheel; in fysieke, sociale, spirituele en psychologische context. Jij wordt dus behandeld in fundamentele verwevenheid. Samen pakken we niet alleen jouw symptomen aan, maar ook de onderliggende oorzaak.

Science Based

Jouw behandeling is wetenschappelijk onderbouwd. Dit bestaat uit advies in kruidenmiddelen die met actieve inhoudsstoffen invloed uitoefenen op het functioneren van jouw lichaamssystemen. Daarnaast ontvang je simpele en praktische technieken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, die je je leven lang kan inzetten. Deze synergie maakt de werkwijze van Phytoria ijzersterk voor jou.

Jouw behandeling

Aan de hand van jouw behoeften stellen we een gepersonaliseerde behandeling samen die volledig op jou aansluit. Het meest gekozen traject is Traject Compleet Deluxe, de combinatie van Traject Kruidengeneeskunde en Traject Persoonlijke Ontwikkeling. Hierin spelen stressmanagement en optimalisering van jouw levensstijl, ritme, voeding en slaap belangrijke rollen. Tevens wordt psychoanalyse holistisch geïntegreerd, met focus op herverbinding met jezelf en uiting van jouw authenticiteit. Daarbij wordt aandacht besteed voor het bewust worden en inzetten van jouw waarden, krachten, kwaliteiten en persoonlijkheid. In jouw behandeling worden empirisch onderbouwde technieken en invloeden gebruikt, uit de psychosomatische geneeskunde, psycho-cybernetica (cognitieve gedragstherapie) en andere technieken, zoals het Be-Do-Have Model.

(Wel)zijn met de natuur

Traject Kruidengeneeskunde

Help! Je hebt last van fysieke klachten. Op jouw (urgente) acute, of chronische klachten kan je vandaag nog ondersteuning vinden. Speciaal voor jou wordt er een behandelingsplan opgesteld die jouw fysieke én mentale welzijn op holistische wijze weer in balans brengt.

Bij het ondervinden van alledaagse fysieke indicaties; te denken aan een verlaagd energieniveau; verlaagde weerstand; vergeetachtigheid; laaggradige pijntjes; (micro-)ontstekingen; allergieën of auto-immuunaandoeningen; huidproblemen; hoofdpijn of migraine; KNO-klachten; spijsverteringsproblemen; slaapproblemen; ongewenst vochtophoping of oedeem; moeite met afvallen; hevige hormoonwisselingen of menstruatieklachten; pijn in gewrichten of spierpijn; verlaagd libido; andere intimiteitsproblemen.

Wat ontvang je?

Transformeer jouw leven in 12 weken

Traject Persoonlijke Ontwikkeling

Door bewustwordingsanalyse leer je belemmerende gedachten te herkennen én transformeren. Zo krijg je kennis over de neuroplasticiteit van ons brein en leer je praktische technieken holistisch toe te passen. Op naar een gevoel van vrijheid, (zelf)liefde en emotionele balans.

Bij het ervaren van fysieke ongemakken in combinatie met mentale blokkades; zoals het gevoel van vastlopen; jezelf onzeker, niet waardig of niet goed genoeg voelen; je eenzaam, onbegrepen en anders voelen; depressieve gevoelens; boze of gefrustreerde emoties of uitbarstingen in ongewenste woede- of angstaanvallen; hevige stemmingswisselingen; alles perfect willen doen; geen energie of levenslust; overprikkeling of je soms overweldigd voelen door het leven; narcistische personen in je leven die over je heen lopen; moeite hebben met “nee” zeggen.

Wat ontvang je?

ULTIEME BESTSELLER

Traject
Compleet Deluxe

Het beste van beide werelden! Dit is niet alleen het meest gekozen, maar ook het meest volledige traject. Dé perfecte combinatie van de trajecten Kruidengeneeskunde en Persoonlijke Ontwikkeling. Samen leveren de methoden een prachtige synergie. Met andere woorden, het effect van de samenwerkende methoden is groter dan de som van de effecten die elk van deze technieken afzonderlijk zouden kunnen opwekken.

Ben jij klaar voor de transformatie van jouw leven? Dit is een cadeau voor jezelf van onschatbare waarde!

Wat ontvang je?

Losse behandelingen

Wil jij liever losse behandelingen? Dat kan ook! Op deze manier kan je ook uitbreiden op jouw huidige traject*.

Intensief mentorschap

1:1 Live Consult*

[1 uur]

Ontvang antwoord op jouw vragen over kruidengeneeskunde en/of persoonlijke ontwikkeling. Of duik onder begeleiding dieper in de materie of een techniek.

Tip: tevens uitbreidbaar op je huidige traject*.

Pluis jouw plan verder uit

1:1 Vervolgconsult*

[0,5 uur]

Leer de materie beter begrijpen. Dit is dé kans om jouw ontvangen plan uitvoerig door te spreken. Inclusief mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Zo ontvang je alle element om het plan succesvol in jouw leven toe te passen.

Blijf comfortabel op jouw bank zitten

Huisbezoek

[0,5 - 1 uur]

In plaats van het consult in de praktijk, kan jij comfortabel op jouw bank blijven zitten, terwijl ik naar jou toekom.

Mogelijk voor alle 1:1 consulten, m.u.v. aromatherapie; binnen een straal van 25 km van de praktijk.

Een stoomcursus

Aromatherapie

[0,5 uur]

Geur blijkt een belangrijker zintuig dan de meesten denken. Uit diverse onderzoeken lijkt aromatherapie een rol spelen bij pijnverlichting, rijkere smaakbeleving, libido, depressie, ons immuunsysteem, onze emotie, het geheugen, en meer.

Hoe vaak heb jij geur geassocieerd met een emotie, kleur, affirmatie, persoon of voorwerp? Op deze manier kan je associaties ook toespitsen op wat jij echt wilt en wat het beste voor jou werkt. Des te meer reden om jouw zintuig te trainen tijdens deze workshop in aromatherapie.

Wat ontvang je?

Uitgeschreven module

Voedings- en
lifestyle advies

Op voedings- en lifestyle gebied is er altijd wel extra winst te behalen. Ook gun ik jou ook die nieuwe frisse energie mét een portie gezonde levenslust; die bij het handhaven van dit advies hoort. In plaats van het handhaven van een streng dieet, zal ik je helpen om voeding en lifestyle leuker te maken. Zie het als uitdaging, liever dan een obstakel.

Naast uitgebreide informatie en voedingsadvies, ontvang je 5+ lifestyle adviezen die je je leven lang kan inzetten. Inclusief handige dagmenu’s. Ik houd rekening met wat je lekker vindt, maar zal je waarschijnlijk ook aan nieuwe dingen introduceren waarmee je kunt experimenteren. Kortom, dit advies kan een geweldig cadeautje voor jezelf zijn, van onbetaalbare waarde.

Wat ontvang je?

Uitgeschreven module

Ritme en balans
in 1 week

We ervaren allemaal stress in het dagelijks leven, waardoor het belangrijk wordt om tijd vrij te maken voor leuke en ontspannende dingen. Wil jij weten hoe je die monkey-mind in jouw hoofd kan temperen? Kom simpelweg meer in verbinding met jouw lichaam.

In deze module deel ik een aantal go-to activiteiten met je, die samen voor meer balans zorgen. Door ritme op wekelijkse basis te handhaven, zal je merken dat het makkelijker wordt om met stress om te gaan. Zit je eens in de put? Dan kan zo’n activiteit ook meteen stress tegengaan. Dit komt namelijk door de aanmaak van meer gelukshormonen (serotonine en dopamine) in het lichaam.

Door te vertrouwen in jouw drijfkracht, bouw je daarnaast zelfdiscipline op. Al deze prestaties fungeren namelijk als het bewijs voor jezelf: jij bent in staat verschillende elementen succesvol te volbrengen. Ook op lang termijn zal je merken dat je andere zaken eerder tot succes kan laten brengen, omdat je meer op jezelf kan bouwen. Dit kan bijdragen aan een beter zelfbeeld waar je trots op mag zijn.

Wat ontvang je?

* eventuele extra tijd en kosten wordt aan je doorberekend.

Kruidengeneeskunde

Ondersteuning bij (urgente) acute of chronische klachten

Kruidengeneeskunde

Kruidengeneeskunde – ofwel fytotherapie – is de manier van holistisch genezen gebaseerd op plantenkennis. Fyto- vindt zijn oorsprong in het Griekse φυτόν (phutón), de algemene naam voor plant. De geneeswijze is gevormd door wereldwijde kennis uit geneeskundige tradities die de therapeut weet te verweven met modern wetenschappelijk onderzoek. Jouw symptomen worden gericht behandeld, op basis van kennis over menselijke pathologie. Daarnaast is de therapeut deskundig in medicinale effecten van planten en kruidenbereidingen (op het gebied van kruidenfarmacognosie, fytochemie, botanie en aromatherapie).

Hoewel jouw behandeling klinisch en wetenschappelijk onderbouwd is, doen we bij Phytoria wel degelijk aan natuurbeleving. Zo kan je denken aan een natuurwandeling tijdens een 1:1 consult, of wildcrafting. Dit laatste wordt ook wel wildplukken genoemd, waarbij medicinale en eetbare planten worden geoogst in hun natuurlijke habitat.

Aromatherapie

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde, gebaseerd op het gebruik van etherische oliën van verschillende plantendelen. Deze oliën worden ook wel essentiële oliën genoemd. De therapie bestaat uit een veilige toepassing van etherische oliën, zoals in draagolie, dampbad en inhalatie. Uit een breed onderzoek blijkt dat inhalatie van essentiële oliën kan helpen bij het verlichten van pijn die betrokken is bij zenuwcentra en neurotransmitters. Natuurlijk is het effect hiervan afhankelijk van het type olie, dosering en de soort pijn dat wordt behandeld (Nascimento et al, 2022).

Hieruit wordt duidelijk dat geur een belangrijk zintuig is die veel invloed uitoefent op lichamelijk en mentaal welzijn. Zorgend voor een rijkere smaakbeleving en minder eetlust voor onnodige hoeveelheden. Aan de andere kant kan een verminderd reukvermogen leiden tot verlaagd libido en lijkt het een rol te spelen bij depressie. In die zin is het dan ook logisch dat geur directe verbinding heeft met ons immuunsysteem, onze emotie en het geheugen (Pause et al, 2001), (Kohl et al, 2002), (Rolls, 2005), (Seo et al, 2009).

Om deze reden geef ik een stoomcursus aromatherapie, waarin je leert hoe je jouw geur beter kan trainen en positief in kan zetten.

Ethiek & duurzaamheid

We zijn allemaal deel van de natuur en werken synergetisch samen. Flora en fauna zijn immers afhankelijk van elkaars bestaan. Zo produceert flora zuurstof (O2), wat wezenlijk is voor mens en dier. Terwijl fauna koolstofdioxide (CO2) uitstoot, essentieel voor fotosynthese in planten. Bij Phytoria voelen we een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor behoud en uitbreiding van natuur en flora. Vandaar dat de therapeut enkel holistisch en lokaal oogst wat ze nodig acht. Bovendien is een schoon en ongerepte natuur van groot belang voor de kwaliteit van de producten. Phytoria kiest daarom zoveel mogelijk voor grondstoffen en kruidenbereidingen van duurzame kwaliteit, die van lokale en/of biologische oorsprong zijn.

Persoonlijke ontwikkeling en zingeving

Neem controle over jouw zelfbeeld

Psychosomatische geneeskunde

Heb jij last van vage klachten die niet of lastig medisch vast te stellen zijn? Dan heb ik goed nieuws voor je, want verbetering van jouw gezondheid is wel degelijk mogelijk. Psychosomatische geneeskunde houdt zich namelijk bezig met psychische factoren die zich vooral lichamelijk manifesteren. Psycho- komt van het Griekse ψυχή (psuchè), wat ziel betekent; en -soma vindt zijn oorsprong in σῶμα (soma) dat lichaam betekent. Door oefeningen en meditaties leer je meer in contact te komen met je lichaam, maar te besluiten met daadkracht. Zo pakken we de onderliggende oorzaken van jouw klachten aan en kom je letterlijk en figuurlijk beter in je vel te zitten.

Psycho-cybernetica

Cognitieve gedragstherapie

De cognitieve gedragsoefeningen op basis van Psycho-cybernetica (Maltz, 2015) zijn empirisch onderbouwd. Deze zijn bedoeld om je te ondersteunen bij het reguleren van jouw zelfbeeld. Zo kan je er bijvoorbeeld achter komen wat jouw talenten en passies zijn en hoe je die het beste kunt nastreven. De methoden helpen bij het stellen, visualiseren en bereiken van jouw doelen.

Be-Do-Have Model

Je hebt jezelf er misschien van overtuigd dat bepaalde eigenschappen nu eenmaal deel uitmaken van je identiteit. Wellicht omdat je ze jouw hele leven, of zelfs al generaties lang bij je hebt gehad. Maar in wat we net hebben gelezen over neuroplasticiteit, wordt duidelijk dat jij delen van jouw identiteit slechts hebt. Je bent geen van deze aspecten. Dit principe biedt de fundatie voor het Be-Do-Have Model. Het helpt belemmerende overtuigingen te transformeren naar een vernieuwende overtuigingen die jouw leven gemakkelijker maken. Daarnaast is de methode toepasbaar op jouw emoties, kernwaarden, visies en lifestylekeuzes, maar ook op sociaal, professioneel en financieel gebied. Begrijp dat je in staat bent om te veranderen, als je je er eenmaal niet meer mee identificeert. Jij hebt de controle om de gedachten die je jezelf vertelt vorm te geven. 

Nadat je jouw doel hebt vastgesteld, werken we aan de volgende drie stappen: Wees (be) de verandering die jij wilt zien, neem actie (do) en beschik over (have) een gevoel van zingeving.

Be

Wie is degene die jij zou zijn waardoor je het gewenste doel bereikt? Wees de verandering die jij wilt zien. Neem simpelweg op dit moment het besluit te veranderen. Vanaf nu is deze beslissing deel van jouw nieuwe identiteit. Met alle alledaagse keuzes en beslissingen, kies je bewust wat jouw kernwaarden dient.

Do

Herkader de nieuwe versie van jezelf door te doen, te voelen en actie te nemen op wat deze persoon zou doen. Jouw vernieuwde identiteit en bijbehorende gewoonten wordt bepaald door jouw toewijding aan de verandering. Phytoria helpt jou om deze interne transformatie makkelijker te maken. Nu is de beste tijd om te beginnen.

Have

Nadat je intern de beslissing gemaakt hebt, zal verandering vanzelf waarneembaar worden in de buitenwereld. Je weet nu namelijk wat je wilt en hebt een duidelijke visie voor ogen. Vertrouw op het proces, met geduld en toewijding aan jouw eigen waarden en identiteitsgevoel.

“Als een innerlijke situatie niet bewust wordt gemaakt, zal het zich uiten aan de buitenkant, als het lot. Dat wil zeggen, wanneer het individu onverdeeld blijft en zich niet bewust wordt van zijn innerlijke tegenstrijdigheden...”

(Jung, 1959)

Herontdek jouw identiteit

Past deze vorm van holistisch voor jezelf zorgen bij jou? Ik help je graag op weg om jouw overtuigingen op een positieve manier in te zetten, waardoor jouw gevoel van zingeving versterkt. Hoewel we geen controle hebben over hoogtepunten en dieptepunten in het leven, kunnen we wél beslissen hoe we omgaan met stressvolle of overweldigende gebeurtenissen. Wij beslissen wat we doen met de tijd die ons gegeven is. Wees de verandering die jij wilt zien, neem actie en beschik over een gevoel van zingeving.

Bronvermelding

Jung, C. G. (1959). Aion: researches into the phenomenology of the self, p. 71. New York: Pantheon Books.
Kohl, J. V., & Francoeur, R. T. (2002). The scent of Eros: mysteries of odor in human sexuality. iUniverse. Lincoln, nE.
Maltz, M. (2015). Psycho-Cybernetics. New York: TarcherPerigee.
Nascimento, J. C., Gonçalves, V. S., et al (2022). New approaches to the effectiveness of inhalation aromatherapy in controlling painful conditions: A systematic review with meta-analysis. Complementary Therapies in Clinical Practice, 101628.
Pause, B. M., Miranda, A., et al (2001). Reduced olfactory performance in patients with major depression. Journal of psychiatric research, 35(5), 271-277.
Rolls, E. T. (2005). Taste, olfactory, and food texture processing in the brain, and the control of food intake. Physiology & behavior, 85(1), 45-56.
Seo, H. S., Jeon, K. J., Hummel, T., & Min, B. C. (2009). Influences of olfactory impairment on depression, cognitive performance, and quality of life in Korean elderly. European archives of oto-rhino-laryngology, 266(11), 1739-1745.