Phytoria Logo

Traject

Kruiden geneeskunde

(Wel)zijn met de natuur

Traject Kruidengeneeskunde

Veel kruiden bevatten actieve inhoudsstoffen met een krachtige geneeskrachtige eigenschappen. Tijdens dit traject leer ik je kruiden veilig inzetten, om gezonder en natuurlijker te leven. Speciaal voor jou wordt een op maat gemaakt behandelplan opgesteld, die jouw fysieke én mentale welzijn op holistische wijze ten goede komt. Hierin spelen stressmanagement en optimalisering van jouw levensstijl, ritme, voeding en slaap belangrijke rollen. Met oog op verlichting en kalmering van jouw klachten, bied ik een begeleidende rol. Samen streven we ernaar om jouw vitaliteit te verhogen en jouw levenskwaliteit te versterken.

Behandeling edema oedeem vaataandoeningen vaatbescherming haemorrhoids wound wond cvi spataderen ulcus crusis aambeien haemorrhoids veins aderen vascular treatment Phytoria herborist herbalist kruidengeneeskunde herbalmedicine herbalism fytotherapie phytotherapy kruiden herbs natuur nature bio holistisch holistic therapeut therapist mentor coach help gezondheid health ontwikkeling development lifestyle breathwork meditation mindfulness overijssel deventer holten sallandseheuvelrug verbinding connection bewustwording bewustzijn consciousness awareness

Natuurlijke behandelingen

Bij het ondervinden van (alledaagse) fysieke klachten, zoals

Wil jij meer controle over jouw gezondheid?

Stap I - Intakegesprek

Voorafgaand aan het gesprek krijg je een anamneseformulier toegestuurd. Nadat je deze hebt ingevuld kunnen we de details bespreken tijdens het intakegesprek, die ongeveer 1 uur duurt. Zo kan ik een duidelijker beeld scheppen van jouw symptomen en situatie. Tijdens dit gesprek bepaal jij waaraan je geholpen wilt worden en wordt je hierin ondersteund. Samen formuleren we een duidelijke vraagstelling. Daarnaast onderzoeken we mogelijke factoren en onderliggende oorzaken die bijdragen aan jouw klachten. Je krijgt de gelegenheid jouw verwachtingen van de behandeling uit te spreken. Jouw wensen, behoeften en privacy staan centraal, om je zo doelgericht mogelijk te kunnen behandelen. Aan de hand van de anamnese kan ik het meest efficiënte en veilige behandelplan voor je samenstellen.

Stap II - Behandelplan

Je ontvangt een volledig gepersonaliseerd behandelplan (digitaal) van me. Dit bestaat uit holistisch adviezen die uitgebreid wetenschappelijk onderbouwd zijn. Op basis van jouw klachten krijg je allereerst krijg je gedegen kruidenadvies met verwijzing naar kruidenbereidingen. Het veilig inzetten van kruiden is van ontzettend groot belang. In jouw behandeling wordt daarom rekening gehouden met interacties, contra-indicaties en bijwerkingen. Op voeding- en lifestyle gebied is er altijd winst te behalen. Daarom krijg je uitgebreide raadgeving rondom voeding, supplementen, hydratatie, ritme en gewoonten, beweging, slaap, ontspanning en stressmanagement, filosofie en spiritualiteit. Ben je ook in behandeling bij andere specialisten? Een samenwerking kan mogelijk baten. Dit doe ik uitsluitend in overleg en na schriftelijke toestemming van jou.

Stap III - Vervolgconsulten

Om controle over jouw gezondheid het beste te begeleiden, heb ik vervolgconsulten in het leven geroepen. Tijdens deze consulten kan je terugkoppelen hoe het met je gaat en waar jouw wensen en behoeften liggen. Hierop kan ik eventuele aanpassingen doorvoeren met betrekking tot dosering, samenstelling en/of toepassingsvorm van kruidenbereidingen; en andere factoren. Bovendien krijg je de gelegenheid om jouw behandelplan uitvoerig door te spreken als je hier behoefte aan hebt. Voel je welkom jouw vragen en opmerkingen met me te delen. 

Je kan zoveel consulten boeken als jij nodig hebt. Jij bepaalt hoe vaak we elkaar gaan zien en wanneer het traject beëindigd wordt.

Ben jij klaar om in jouw gezondheid te investeren?

Kruidenbereidingen

Afhankelijk van de casus raad ik kruidengeneesmiddelen en kruidensupplementen aan, in het eerdergenoemde kruidenadvies. Daarbij ontvang je ook details over waar deze te koop zijn op de markt. Kruidengeneesmiddelen worden ook wel fytotherapeutica genoemd. Dit zijn geneesmiddelen die bestaan uit planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan; in ruwe of bewerkte staat. De hierin actieve inhoudsstoffen oefenen invloed uit op het functioneren van diverse lichaamssystemen. Kruidensupplementen worden op dezelfde manier samengesteld. Je ontvangt gedegen informatie over kruidenbereidingen van de hoogste kwaliteit, die het meest geschikt zijn in jouw behandeling.

Soms bestaat er nog geen product op de markt die volledig past in jouw situatie. In dat geval schrijf ik een recept voor. Geformuleerd op basis van één van de volgende therapeutische toepassingen. Vervolgens kan dit door de natuurapotheek voor jou samengesteld worden.

Therapeutische toepassingen

Traject kruidengeneeskunde*

€555,- excl. btw**

* Uitbreidingsmogelijkheden zijn altijd mogelijk, zoals huisbezoeken, vervolgconsulten en traject Persoonlijk Ontwikkeling. Boek ze hier.
** Eventuele extra tijd en kosten wordt aan je doorberekend.