Phytoria

Phytoria Logo

Q&A

Houdt Phytoria zich ook bezig met negatieve effecten van kruiden?

Iemand stelde me een prachtige vraag, dank je wel daarvoor! Deze persoon ziet hoe ik veel positieve effecten met jullie deel van verschillende planten(delen). Mijn doel is om jou als lezer bewuster te maken van de mooie dingen die kruiden kunnen brengen. En natuurlijk om je enthousiast te maken om het meer te gebruiken.

Maar houd ik me in mijn werk ook bezig met de negatieve effecten van kruiden op een individu?

Jazeker doe ik dat. Transparantie vind ik belangrijk. Kritisch zijn is hierin essentieel en dat neem ik dan ook serieus. Want hoewel bepaalde kruiden ons lichaam helpen het sterker te maken, kunnen ze meer effecten hebben dan alleen op het gewenste werkingsgebied. Dit is gelijk aan conventionele medicijnen, als je denkt aan bijwerkingen.

In mijn werkwijze duik ik dieper in effecten van specifieke kruiden, voor zover bekend in de wetenschap. Vanuit jouw vraagstelling, stel ik een lijst op met gewenste therapeutische effecten. Vervolgens wordt bepaald welke planten(delen) hiervoor geschikt zijn; gebaseerd op jouw persoonlijke data, medische geschiedenis, supplement- en medicijngebruik. Alles wat ik uit handen geef wordt op alle vlakken nagegaan, ook interacties, contra-indicaties en bijwerkingen. Bovendien spelen toepassingsvorm en dosering een rol om onder andere neveneffecten te minimaliseren. Wat mijn werk extra leuk maakt, is dat ik tevens kan spelen met inhoudsstoffen die normaal bijwerkingen zouden geven, maar niet als ze opgelost worden in bepaalde stoffen. Zo heeft een kruidenolie bijvoorbeeld andere effecten dan een thee of infusie van datzelfde kruid. Dit komt doordat de oplosbaarheid van inhoudsstoffen veranderd in lipiden/vetten, ten opzichte van water. Kortom, de Phytoria werkwijze is volledig holistisch, science-based en gepersonaliseerd voor jou.

************

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje in mijn werkwijze.

************