Phytoria Logo

| Q&A | Houd Phytoria zich ook bezig met negatieve effecten van kruiden?

| Q&A | Houd Phytoria zich ook bezig met negatieve effecten van kruiden?

Iemand stelde me een prachtige vraag, dank je wel daarvoor! Deze persoon ziet hoe ik veel positieve effecten met jullie deel van verschillende planten(delen). Mijn doel is om jou als lezer bewuster te maken van de mooie dingen die kruiden kunnen brengen. En natuurlijk om je enthousiast te maken om het meer te gebruiken.

Maar houd ik me in mijn werk ook bezig met de negatieve effecten van kruiden op een individu?

Jazeker doe ik dat. Transparantie vind ik belangrijk. Kritisch zijn is hierin essentieel en dat neem ik dan ook serieus. Want hoewel bepaalde kruiden ons lichaam helpen het sterker te maken, kunnen ze meer effecten hebben dan alleen op het gewenste werkingsgebied. Dit is gelijk aan conventionele medicijnen, als je denkt aan bijwerkingen.

In mijn werkwijze duik ik dieper in effecten van specifieke kruiden, voor zover bekend in de wetenschap. Vanuit jouw vraagstelling, stel ik een lijst op met gewenste therapeutische effecten. Vervolgens wordt bepaald welke planten(delen) hiervoor geschikt zijn; gebaseerd op jouw persoonlijke data, medische geschiedenis, supplement- en medicijngebruik. Alles wat ik uit handen geef wordt op alle vlakken nagegaan, ook interacties, contra-indicaties en bijwerkingen. Bovendien spelen toepassingsvorm en dosering een rol om onder andere neveneffecten te minimaliseren. Wat mijn werk extra leuk maakt, is dat ik tevens kan spelen met inhoudsstoffen die normaal bijwerkingen zouden geven, maar niet als ze opgelost worden in bepaalde stoffen. Zo heeft een kruidenolie bijvoorbeeld andere effecten dan een thee of infusie van datzelfde kruid. Dit komt doordat de oplosbaarheid van inhoudsstoffen veranderd in lipiden/vetten, ten opzichte van water. Kortom, de Phytoria werkwijze is volledig holistisch, science-based en gepersonaliseerd voor jou.

************

Wil je graag meer weten? Neem een kijkje in mijn werkwijze.

************

Deel deze post

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Disclaimer |
De informatie die op de website van Phytoria wordt aangeboden, is slechts voor educatieve doeleinden. Dit is geen persoonlijk behandelplan voor de bezoeker en Phytoria doet geen medische claim. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de getoonde inhoud noch is de eigenaar van de website aansprakelijk voor schade die direct of indirect ontstaat door de informatie op deze website. Vraag voor een behandeling die is afgestemd op de eigen situatie advies van een reguliere arts of een therapeut die erkend is door een door de GAT erkende beroepsorganisatie. De behandelingen die op huidige website worden aangeboden vallen onder de noemer alternatieve en/of complementaire zorg. Deze vervangt niet de diagnostiek, verzorging en of verpleging van reguliere gezondheidszorg. Phytoria ondersteunt vertrouwde organisaties met het gebruik van links. Links naar externe sites zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden. Phytoria onderschrijft deze niet en is op geen enkele manier verantwoordelijk voor de inhoud ervan. Lezers dienen hun eigen onderzoek te doen met betrekking tot de veiligheid en het gebruik van kruiden of supplementen. De teksten op deze website vallen onder auteursrecht en kunnen niet zonder toestemming van de eigenaar worden gebruikt en gekopieerd worden.

Ontdek meer

Met mijn passie voor planten leer ik jou in mijn praktijk kruiden veilig inzetten om gezonder en natuurlijker te leven. Voor balans in jouw fysieke en mentale welzijn.

Uit je comfortzone en beginnend aan compleet nieuwe projecten, geeft ons vaak het gevoel dat we wederom als baby's zijn. Een student van het leven, die nog een sprong in het diepe waagt. Hoe voelt dat voor jou? Laat me mijn visie erop met je delen.

Jouw immuunsysteem een gezonde oplawaaier bezorgen, én de kou trotseren? Lees meer over één van de bekendste technieken: de Wim Hof Methode.